ВАШЕ ВЕСІЛЛЯ
096 30 20 783
 Кулінарний гороскоп

Кулінарний гороскоп

ОВЕН (21.03. - 20.04.)

   Овни за природою своєю досить активні і розвинені фізично - щоб енергії вистачало на все, їм необхідно повноцінно харчуватися. При цьому слід вибирати калорійну і багату білками їжу, проте вживати її в розумних кількостях. Для підтримки оптимальної ваги не потрібно дотримуватися якихось дієт, ідеальним рішенням стануть заняття спортом, особливо силові тренування. Крім того, за 20 хвилин до прийому їжі Овнам варто випивати склянку рідини, це активізує роботу шлунка і не дозволить з'їсти зайвого за обідом. Для Овнів-дітей кращим є тривале грудне вигодовування, тоді в майбутньому у них не буде проблем із травною системою.

   Що стосується приготування їжі, то у більшості Овнів присутній кулінарний талант, але відсутнє бажання готувати. Як тільки з'являється така можливість, Овни із задоволенням перекладають обов'язки, пов'язані з готуванням, на свого партнера або обідають в місцях громадського харчування. Взагалі, всі Овни дуже люблять затишні кафе і ресторани, сама атмосфера цих закладів і неспішний прийом їжі сприяють гарному травленню і засвоєнню всіх поживних речовин з продуктів. Однак Овни повинні стороною обходити дешеві забігайлівки і вуличні намети з фастфудом, оскільки їхні шлунки дуже сприйнятливі до неякісної їжі, представники цього знака зодіаку легко можуть отримати харчове отруєння.

   У добовому раціоні Овнам потрібно вживати найбільш калорійну їжу в ранкові і в денні години. Без ситного сніданку Овни весь день можуть відчувати слабкість і небажання трудитися. Тому з ранку обов'язково потрібно їсти каші, зварені на молоці, з додаванням вершкового масла. Особливо корисні для представників даного знаку вівсяна і пшоняна крупи. Ні в якому разі не можна обмежуватися бутербродом або чашкою кави. Бадьорості і сил на весь день додадуть також горіхи і сухофрукти, багаті рослинними білками та жирами, які прекрасно засвоюються організмом Овнів.

   Обід неодмінно повинен складатися з густого супу, звареного на м'ясному або курячому бульйоні. Не тільки відчуття насичення, але й незаперечну користь принесе суп-пюре з брокколі, цвітної капусти, гарбуза, кабачків. Що стосується других страв, то тут перевага потрібно віддавати відбитому м'ясу, особливо яловичині, а ось риба для Овнів хоч і корисна, але недостатня ситна. Після рибного обіду їм, ймовірно, незабаром захочеться знову перекусити. Вечеря повинна носити символічний характер. Потрібно зупините вибір на овочевих і фруктових салатах, молочних продуктах, якщо сильно налягати під вечір на важку їжу, то спокійного сну не варто очікувати.

   Що стосується напоїв, то до спиртного Овни часто байдужі, вони рідко страждають алкоголізмом. Як правило, таке трапляється тільки в тому випадку, якщо робота не задовольняє всі амбіції Овнів, якщо вони не мають можливості для самореалізації. Тому іноді представники знаку можуть дозволити собі вживання спиртних напоїв у розумних кількостях. При цьому перевагу краще віддавати натуральним червоним винам, віскі, горілку. Не варто налягати на коктейлі, оскільки до змішання алкоголю шлунок Овнів дуже чутливий.

ТЕЛЕЦЬ (21.04. - 21.05.)

   Тельці по життю дуже емоційні, навіжена, часом екстравагантні, що позначається і на їх відношенні до харчування. Вони то сідають на жорстку дієту і їдять одну гречку, то наїдаються на ніч до відвала тістечками зі збитими вершками. Часто Тельці стають на деякий час вегетаріанцями або вирішують тримати всі пости, але зазвичай надовго їх не вистачає. Дуже важливо з дитинства прищепити Тельцям правильне і розумне ставлення до їжі, навчити їх дотримуватися режиму дня, обов'язково їсти супи, не кусочнічать. Це допоможе уникнути багатьох проблем зі здоров'ям і зайвою вагою в майбутньому.

   Тельці чудово готують, але це не відноситься до повсякденної їжі. Вони люблять дивувати друзів і рідних своїми талантами, знаходять деколи рецепти найоригінальніших і складних страв, приготування яких, завдяки природному чуттю, їм відмінно вдається. Для Тельців важливо не тільки що подати, але і як. Вони часто захоплюються карвінгом, вирізують прекрасні квіти з овочів і фруктів. Тельці здатні багато часу присвятити купівлі посуду, скатертини, кухонних рушників, серветок. Вони знайомі з правилами етикету, сервіровки столу. Тельці люблять подорожувати і пробувати нові страви, вони воліють обідати в компанії, поодинці їм шматок в горло не лізе. А ось під цікаву бесіду вони здатні з'їсти і випити дуже багато.

   Особливістю організму Тельців є схильність до захворювань опорно-рухового апарату. Тому продукти, які вони вживають, мають бути багаті кальцієм і фосфором. Потрібно робити упор, в першу чергу, на молочні та кисломолочні продукти, сир, сир. Причому сир краще вибирати твердих сортів. Як мінімум два рази на тиждень, а краще частіше, слід їсти рибу або морепродукти. У добовому раціоні Тельцям необхідно розподіляти їжу рівномірно. Справа в тому, що їх потреба в калоріях практично весь день однакова, знижується вона лише під час сну. Тому потрібно намагатися вживати на сніданок, обід і вечерю повноцінні і добре збалансовані продукти у кількостях, рекомендованих дієтологом.

   В якості ранкової їжі Тельцям потрібно вибирати йогурти, сирки, ряжанки, а також хлібобулочні вироби з цілісних злаків. Обід повинен включати в себе овочевий салат, особливо корисні для Тельців коренеплоди: буряк і морква. З перших блюд перевагу краще віддати борщу і грибним супам. На вечерю можна дозволити собі м'ясо і рибу нежирних сортів, краще в тушкованому, а не смаженому вигляді.

   Тельці дуже сприйнятливі до нових смаків, до їх змішування. Тому вони люблять дегустувати всілякі коктейлі, екзотичні фрукти, десерти. Найцікавіше, що їх шлунок рідко підводить своїх господарів і здатний витримати дуже багато, якщо тільки надмірності не стають шкідливою звичкою. Серед безалкогольних напоїв для Тельців виявляться корисні трав'яні чаї з ромашкою, м'ятою і мелісою, вони заспокоять і згладять перепади настрою представників цього знаку. Небажаними продуктами для Тельців є ковбаси та копченості, вони не містять достатньо корисних речовин і вітамінів, які потрібні енергійним і активним людям даного знаку зодіаку, а лише призводять до появи зайвих сантиметрів в області талії.

БЛИЗНЮКИ (22.05. - 21.06.)

   Близнюки зазвичай відрізняються байдужістю до їжі. У них відсутній апетит, вони їдять від випадку до випадку, не надаючи особливого значення тому, що саме лежить в їх тарілці. Тому у них частіше, ніж у інших людей зустрічаються захворювання шлунково-кишкового тракту. Щоб пробудити інтерес до їжі, потрібно додавати в страви, приготовані для Близнюків, приправи, свіжу зелень, цибулю і часник. З спецій для представників даного знаку ідеально підходять кмин, коріандр, гвоздика, розмарин, шавлія, а ось гострими перцями захоплюватися не варто.

   Приготування їжі - рутинна обов'язок для Близнюків. Тому чоловіки-Близнюки зазвичай не вміють готувати, а жінки подають своїм домочадцям стандартні страви. Близнюки рідко зосереджують всю свою увагу на їжі. Зазвичай за столом вони читають, дивляться телевізор, базікають по телефону, що несприятливо позначається на роботі їх шлунка. Близнюкам потрібно хоч раз сісти і спробувати відчути всю повноту смаку здорової, корисної, правильно приготовленої їжі, бути може, це дозволить їм змінити своє ставлення до культури харчування в цілому.

   Протягом дня Близнюкам рекомендується частіше дивитися на годинник і є за графіком. Оптимально для даного знаку зодіаку п'ятиразове харчування. Дробове вживання їжі дозволить їм набагато краще почувати себе протягом дня і позбавить від проблем із зайвою вагою. З ранку багато Близнюки не хочуть їсти, не варто гвалтувати організм, можна обмежитися йогуртом або склянкою свіжовичавленого соку. Але не треба голодувати до самого обіду, влаштуйте собі другий сніданок, перекусивши бананом або сухофруктами.

   У Близнюків часто бувають проблеми зі щитовидною залозою, пов'язані з нестачею йоду в раціоні. Тому їм потрібно вживати якомога більше риби, волоських горіхів, не відмовлятися від салатів з морської капусти. Що стосується обіду, полудня і вечері, то тут вибір страв великий. Не варто лише є багато мучного і солодкого, саме вуглеводи сприяють появі зайвої ваги у Близнюків, тоді як білкова і навіть жирна їжа досить легко засвоюється, а отримані калорії тут же витрачаються. Справжньою знахідкою для Близнюків можуть стати страви з бобових - горох, квасоля, сочевиця, боби - ось те, що потрібно організму для повноцінної життєдіяльності.

   З напоїв Близнюкам вельми корисна мінеральна вода. Потрібно випивати не менше 2 л рідини в день, щоб бути в нормі. Алкоголь для Близнюків представляє певну небезпеку, оскільки вони легко можуть до нього пристраститися. Особливо це стосується пива. Потрібно ретельно контролювати себе, дозволяючи спиртне лише в урочистих випадках. Розслабитися Близнюкам допоможе швидше трав'яний чай, ніж міцні напої, оскільки при вживанні алкоголю почуття представників цього знаку навпроти загострюються, а проблеми здаються ще більш складними для вирішення.

   Серед екзотичних кухонь Близнюкам варто спробувати німецьку, французьку та італійську, саме вони багаті тими продуктами, які необхідні їх організму.

   Якщо Ви запросили представника даного знаку в гості і хочете здивувати, то приготуйте будь-яку страву, але подайте його з родзинкою. Оскільки сам смак не зможе справити на Близнюків такого враження, як атмосфера трапези і зовнішні атрибути - музика, квіти, інтер'єр, освітлення.

РАК (22.06. - 22.07.)

   Раки це гурмани Зодіаку, вони дуже люблять смачно поїсти, перевагу віддають м'ясних страв. Представники знаку шанобливо ставляться до здорової їжі, власноруч приготовленою з натуральних інгредієнтів. Раки точно знають, що буде корисно для їх організму і фігури, а від чого шлунок може збунтуватися. Тому рідко можна зустріти Рака в Макдональдсі, тільки в разі крайньої необхідності Раки скористаються послугами заклади швидкого харчування. До речі, Раки взагалі більше люблять насолоджуватися їжею в домашніх комфортних умовах. Виняток вони можуть зробити лише для ресторану з гарною репутацією. Зазвичай у представників знаку на прикметі є кілька перевірених закладів і заманити їх у нове місце досить складно.

   Раки люблять і вміють готувати. Хоча вони рідко балують себе і близьких екзотичною кухнею або складними кулінарними шедеврами, приготовані ними страви завжди смачні і корисні. Найцікавіше, що готують Раки швидко, все так і спирається у них в руках, але швидкість ніяк не позначається на якості їжі. Раки дуже відповідально підходять до покупки продуктів, вони завжди звертають увагу на термін придатності і склад товару, знають ознаки, за якими можна визначити зрілість овочів і фруктів. Рідко можна зустріти Рака із зайвою вагою, але якщо він раптом з'явився, то кращим засобом для боротьби з повнотою стануть розвантажувальні дні з одночасним очищенням організму від шлаків.

   Протягом дня Раки, як правило, відчувають почуття голоду ближче до вечора. Тому краще піти назустріч вимогам свого організму і дозволяти собі щільний вечеря, однак він повинен бути не пізніше, ніж за чотири години до сну. При такому режимі харчування зайві кілограми навряд чи з'являться, зате посеред ночі Ракам не захочеться відвідувати холодильник.

   Сніданок Раки повинні вибирати легкий, але збалансований по співвідношенню білків, жирів і вуглеводів. Це можуть бути мюслі або кукурудзяні пластівці з додаванням молока і сухофруктів (особливо корисні для Раків інжир, курага і чорнослив), фруктові салати з горіхами, заправлені йогуртом без ароматизаторів і барвників. В обіднє меню обов'язково має входити м'ясне або рибне блюдо, а гарнір потрібно вибирати багатий вуглеводами - рис, картопляне пюре. Як вже було сказано, на вечерю можна дозволити собі з'їсти те, що завгодно душі або точніше шлунку в необхідній кількості. Небезпека для Раків представляють гострі страви, потрібно використовувати спеції в розумних кількостях, уникати гірчиці, кетчупів.

   По відношенню до алкоголю зустрічається два типи Раков. Перші не п'ють взагалі і пропагують здоровий спосіб життя всім і кожному, другі п'ють багато і все підряд. Але в цілому, організм Раків краще сприймає напої світлі і негазовані - біле вино, горілка, мартіні. А ось від лікарів, шампанського і коньяку краще відмовитися. Потреба Раків в рідині задоволена висока за рахунок швидкого обміну речовин. Протягом дня їм потрібно намагатися пити більше мінеральної води без газу, на користь піде і зелений чай.

ЛЕВ (23.07. - 23.08.)

   Леви люблять отримувати задоволення від життя, і велику насолоду їм приносить вишукана їжа. Леви цінують національні кухні та кулінарні традиції різних країн, із задоволенням подорожують і пробують все нові і нові страви. Їжа часто допомагає Левам впоратися зі стресом, зняти напругу. І все ж вони не стають заручниками шлунка, оскільки вживають їжу в невеликих кількостях. Адже для них важливий сам процес поглинання їжі, вони люблять смакувати смак продукту, не женучись за відчуттям насичення. Леви воліють гострі, пряні страви, м'ясні, рибні. Причому люблять м'ясо жирне і смажене, а не пісне. Навряд чи Лев зможе відмовитися від шашлику. А ось до солодкого представники знаку досить байдужі. Щоб не заробити проблем з печінкою, Левам потрібно стежити за рівнем холестерину в крові, оскільки повністю позбавити себе жирного м'яса вони навряд чи здатні.

   Леви нечасто вміють добре готувати, хоча прості страви їм непогано вдаються. Зате вони завжди можуть знайти людину, яка буде приносити їм вишукану їжу на блюдечку з золотою облямівкою. Якщо Леви хочуть оволодіти кулінарним мистецтвом, то краще пошукати для цієї мети підходящого вчителя, який розкриє їм всякі тонкощі цієї майстерності, а от книги навряд чи виявляться добрими помічниками, приготовані за взятими з них рецептами страви можуть виявитися не цілком їстівними. Леви чудово знають, де можна добре повечеряти, якщо Ви хочете провести приємний вечір в ресторані - запитайте у Лева, куди краще піти.

   Леви часто схильні до анеміям, щоб вміст заліза в крові не падало нижче норми, їм потрібно частіше вживати в їжу яловичину, гречку, печінку, яблука, шпинат, родзинки. Протягом дня основне навантаження на шлунок повинна припадати на середину дня. Леви можуть дозволити собі обід з трьох страв та десерт, якщо на вечерю обмежаться фруктовим салатом або грейпфрутом. Що стосується ранкового прийому їжі, то тут потрібно керуватися вимогами організму. Бувають дні, коли тільки чашка чорної кави може підбадьорити Лева. А іноді їх шлунку потрібна хороша порція вівсянки. З круп найбільш корисні для Львова гречка і рис, із фруктів - цитрусові, виноград, з овочів - редис, редька, ріпа і капуста, особливо броколі, багата вітаміном С.

   Справжнє задоволення Левам доставить пряна середземноморська кухня, втім, і проста німецька їжа доведеться їм до смаку. Леви люблять вишукані напої - коньяк, віскі, марочне вино - ось що потрібно запропонувати Льву, щоб заслужити його прихильність. При цьому рідко можна побачити Лева в сильному сп'янінні, міцний організм не дає спиртного затуманити свідомість. З безалкогольних напоїв для Львів корисніше всього свіжовичавлені соки, причому не тільки фруктові, але й овочеві - особливо томатний і селеровий. На серцевої діяльності Львів згубно позначається велика кількість кофеїну, тому до підбадьорливим напоям слід вдаватися тільки в разі крайньої необхідності.

   Запрошуючи Лева в гості, подбайте про те, щоб у Вас було багато різних закусок, нехай і в невеликій кількості, і основне м'ясне блюдо. У цьому випадку Ваш гість точно залишиться задоволений прийомом.

ДІВА (24.08. - 23.09.)


   Діви часто ведуть такий активний спосіб життя, що їм просто не до їжі. Але коли вони розуміють, що не можуть пригадати, коли останній раз їли, їх охоплює звірячий апетит. І ось тут потрібно намагатися, щоб під рукою виявилося корисна і якісна їжа. Тому Дівам слід носити з собою фрукти, горішки, питні йогурти, сирки, щоб мати можливість перекусити, не зашкодивши при цьому організмові.

   Багато Діви ласуни, вони з нетерпінням чекають кінця обіду, щоб отримати можливість з'їсти десерт. Але така любов до солодкого часто несприятливо позначається на їхньому зовнішньому вигляді, особливо на стані шкіри. Тому Дівам потрібно обмежувати кількість швидких вуглеводів у своєму меню, віддаючи перевагу продуктам, багатим клітковиною, яка до того ж добре стимулює перистальтику кишечнику. Велику користь організму принесуть також пророщені зерна пшениці.

   Діви добре готують, але роблять це рідко. Зазвичай, приймаючи гостей, вони намагаються влаштувати фуршет з великою кількістю закусок, бутербродів, тарталеток. На святковому столі, накритому Дівою, Ви завжди знайдете якесь незвичайне блюдо або екзотичний напій. Такий підхід виправдовує себе в тому плані, що у гостей з'являється більше можливостей для спілкування. У повсякденному житті Діви воліють купувати напівфабрикати або те, що швидко і легко готувати. Представникам знаку варто звернути увагу на те, що час для варіння пельменів і гречаної каші потрібно однакове, але друга незрівнянно корисніше для їхнього здоров'я і здоров'я домочадців. Якщо Діва вирішить схуднути, їй варто вибрати для цієї мети низьковуглеводну дієту, а щоб прискорити обмін речовин пити більше зеленого чаю.

   Протягом дня Дівам потрібно перекушувати між основними прийомами їжі. Найбільш калорійним повинен бути сніданок, тоді як обід можна сміливо розділити з другом, а вечерю віддати ворогу. Вранці бажано їсти молочні каші або мюслі, кілька разів на тиждень в меню повинні входити варені яйця. На обід Дівам обов'язково варто їсти овочі, особливо багаті калієм. Кабачки, баклажани і картоплю стануть прекрасним вибором. М'ясо не варто вживати щодня, частіше замінюйте його рибою, особливо червоною. На вечерю цілком можна обмежитися склянкою кислого або біокефіру.

   До спиртного Дівам слід ставитися з побоюванням. Їх нервова система не достатньо стабільна, після прийняття міцних напоїв вони легко можуть стати призвідниками сварки або навіть бійки. Якщо ж випити хочеться, вибирати потрібно слабоалкогольні напої і не змішувати їх, тим більше що похмілля вранці для Дів не є рідкістю.

   Діви не вживають багато рідини протягом дня, вони рідко відчувають спрагу. Однак для них корисним може виявитися контроль за кількістю випивається води, потрібно стежити щоб її було не менше 1,5 - 2 літрів в день, причому віддавати перевагу бажано мінеральній воді без газів.

   Якщо Ви чекаєте Діву в гості, подбайте про смачне десерті. Підійде морозиво, особливо шоколадне або фісташкове, торти зі збитими вершками, безе, зефір - загалом все легке і повітряне. Гарячі страви приправте базиліком, каррі, кардамоном, кмином, гвоздикою - ці спеції завжди припадуть Діві за смаком.


ТЕРЕЗИ (24.09. - 23.10.)


   Ваги досить вибагливі в їжі. Є страви, які Ви не змусите їх є навіть за гроші. Причому така розбірливість з'являється у них ще в дитинстві, мамам і бабусям Терезів доводиться попотіти, щоб уламати чадо з'їсти хоч що-небудь. Терези віддають перевагу м'ясні страви і страви з птиці, люблять рибу, фрукти, смакоту, огірки та помідори, але вельми скептично відносяться до багатьох овочам. Тушкована капуста, борщ, цукіні - цими і подібними стравами Ви навряд чи Спокусіть Терезів.

    І все ж Терезам слід включати в своє меню настільки нелюбимі ними коренеплоди (буряк, моркву, редьку) та інші овочі (кабачки, баклажани, перець, цибуля), оскільки саме з їх недоліком пов'язані найчастіше проблеми зі здоров'ям у даного знаку зодіаку. А щоб вживання овочевих страв не ставало неприємним обов'язком потрібно додавати в них часник, свіжу зелень і спеції (любисток, пастернак, селера, базилік, імбир, аніс, ісопу), які активізують вироблення шлункового соку і поліпшують апетит.

   Готують Ваги за настроєм. З них виходили б скоріше прекрасні дегустатори, ніж кулінари. Адже у людей цього знаку зодіаку відмінно розвинений смак і нюх. Ваги безпомилково відчувають, яку приправу і в якій кількості додати до того або іншого блюда, скільки солі або цукру потрібно, щоб отримати неповторний смак і аромат. Ваги часто купують готові пельмені, вареники, замовляють піцу і їду з японського ресторану, але коли у них з'являється вільна хвилинка, можуть приготувати щось надзвичайне.

   Терезам необхідно знаходити час для приготування їжі на кілька днів вперед, щоб відмовитися від напівфабрикатів і тим самим урізноманітнити і збалансувати своє меню, уникнути проблем, пов'язаних з нестачею вітамінів і мінеральних речовин. До речі, що стосується вітамінів, то найчастіше Терезам бракує вітаміну А, з цієї причини у них виникають неприємності із зором. Необхідно частіше їсти овочі та фрукти жовтогарячого кольору, багаті каротином (морква, гарбуз), і пити свіжовичавлені соки.

   Ваги активні протягом всього дня, а іноді і ночі. Вони рідко дотримуються режиму харчування, що мало сприяє хорошому самопочуттю. Для того щоб уникнути проблем зі шлунком, таких захворювань як гастрит і навіть виразка, потрібно взяти собі за правило приймати їжу в строго встановлені години. При цьому розподіляти калорійність між сніданком, обідом і вечерею в залежності від того, як будуть витрачатися сили і енергія протягом доби. Для підтримки оптимальної ваги Терезам потрібно контролювати надходження жирів (і тварин, і рослинних) з продуктами харчування, а ось від вуглеводів ризику видужати мало, оскільки вони легко витрачаються організмом.

   Терезам потрібно пити більше соків, морсів, компотів з ягід і сухофруктів. Саме ці напої принесуть безперечну користь їхньому здоров'ю. А ось чай і кава погано позначаються на стані шкіри і зубів. Що стосується алкоголю, то для Терезів переважніше благородні напої - наприклад, коньяк. Слід уникати вживання пива у великих кількостях, від нього у струнких Терезів може з'явитися живіт, який зіпсує фігуру.

СКОРПІОН (24.10. - 22.11.)

   Скорпіонів відрізняє трепетне ставлення до їжі. Вони щиро вірять, що всі проблеми зі здоров'ям пов'язані з неправильним харчуванням, і в цьому вони недалекі від істини. Незважаючи на це, Скорпіони частенько дозволяють собі дрібні радощі у вигляді чіпсів, шоколадних батончиків і смаженої картоплі. Але не варто прикривати очі на власні недоліки, якщо вже йдеться про здорову їжу, то потрібно дотримуватися принципів завжди, а не від випадку до випадку.

   Скорпіони люблять приймати вітаміни і біологічно активні добавки, оскільки вважають, що страждають від авітамінозу. Насправді представникам даного знаку потрібно їсти більше місцевих свіжих овочів і фруктів, що дозрівають в даному сезоні, а до пігулок вдаватися лише за призначенням лікаря. У Скорпіонів є схильність до захворювання нирок, тому солона їжа їм заборонена, в їжу сіль потрібно додавати лише в мінімальних кількостях. Навіть якщо звичка є дуже солоне і гостре вже сформувалася, то з часом вона пройде, і рецептори язика стануть краще вловлювати всі відтінки та різноманіття смаків.

   Скорпіони люблять готувати, вони знають рецепти багатьох страв і здатні здивувати своїх гостей. Єдиний їхній мінус - деяка повільність, якщо потрібно швидко зварити обід, Скорпіони губляться і вибирають напівфабрикати. При відвідуванні закладів громадського харчування Скорпіони вельми дотошні, вони будуть довго розпитувати офіціанта про те чи іншому блюді, про його склад, перш ніж зроблять замовлення. Саме відвідування кафе і ресторанів для Скорпіонів є цілим ритуалом. Вони довго роздумують, куди хочуть піти, що з'їсти і випити. Причому нерідко вирушають на вечерю на самоті, цілком віддаючись трапезі.

   Скорпіони їдять часто, але потроху, такий режим харчування ідеально відповідає усім вимогам їх організму. Сніданок Скорпіонів не повинен бути занадто щільним, відмінно підійде вівсянка або гречка, причому не варена, а залита з вечора окропом. Від молочних продуктів у Скорпіонів часто буває здуття живота, а ось кисломолочні продукти навпроти прекрасно засвоюються їх організмом і можуть стати другим сніданком. Обід Скорпіона обов'язково повинен включати в себе гарячий суп, перевагу краще віддавати супам з крупами (рисовий, перловий) або локшини. Перед вечерею Скорпіони цілком можуть дозволити собі випити келих червоного сухого вина, наприклад, Каберне, для поліпшення травлення. Необхідно також щоб сам вечерю містив достатню кількість білків, підійдуть страви з нежирних сортів риби (хек, минтай) або з бобових. Скорпіони повинні з обережністю вживати екзотичні фрукти, оскільки у них є схильність до алергії.

   Представники даного знака спокійно ставляться до алкоголю. Вони можуть випити за компанію, але особливої ​​тяги до спиртного у них немає. Вони скоріше люблять пробувати нові смаки, ніж доводити себе до стану алкогольного сп'яніння. Із спиртних напоїв Скорпіонам потрібно вибирати мартіні, текілу, лікери, ром. Що стосується безалкогольних, то особливу користь організму Скорпіонів принесуть киселі з ягід - чорної смородини, чорниці, журавлини.

СТРІЛЕЦЬ (23.11. - 21.12.)


   Стрільцям важливо ситно і смачно поїсти, а що саме - це вже справа десята. Саме про Стрільців-чоловіків говорять, що шлях до їх серця лежить через шлунок. Стрільці не часто захоплюються здоровим харчуванням, вегетаріанці серед них також рідкість. Така невередливим в їжі полегшує Стрільцям життя в плані приготування їжі, але призводить до проблем зі здоров'ям. Стрільцям важливо стежити за тим, що вони їдять, оскільки у них є схильність до зайвої ваги, який в свою чергу призводить до захворювань серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. Найбільш корисними продуктами для Стрільців є крупи, овочі, м'ясо ягняти і телятина. А ось на жирну свинину, вершкове масло, смажене, перчене і солоне має бути накладено табу, у всякому разі, у повсякденному харчуванні цих продуктів бажано уникати.

   Стрільці добре вміють готувати. Особливо їм вдається випічка, дріжджове тісто чудово підніметься, якщо до його приготування докладе руку Стрілець. Ще один коник Стрільців - це консервація. Якщо вони ніколи не займалися заготівлею варення, компотів, солоних огірків і помідорів, то їм обов'язково потрібно спробувати себе в цій області. Смакоту вийдуть - пальчики оближеш. На кухні у Стрільців завжди багато побутової техніки, що полегшує процес готування - кухонні комбайни, блендери, пароварки, хлібопічки - від усього цього Стрільці просто в захваті. Стрільці часто проводять вечори в закладах громадського харчування. Вони більше люблять бари, трактирчика і невеличкі кав'ярні, ніж дорогі ресторани. Їх атмосфера ближче Стрільцям, вони легше розслабляються там, знаходять співрозмовників.

   Якщо Стрільці вирішать схуднути, то їм не варто вдаватися до суворих дієт, які призводять до різкої втрати ваги, краще збалансувати своє харчування в цілому, скоротити споживання жирів і вуглеводів, з тим щоб втрачати не більше 2 кг в місяць. Для Стрільців оптимально чотириразове харчування, при цьому найбільш калорійну їжу їм потрібно вживати в обідній час і на полуденок. Для сніданку ж підійдуть каші, фрукти, з ранку можна дозволити собі і трохи гіркого шоколаду, щоб активізувати роботу мозку. В обід Стрільцям рекомендується їсти тушковане м'ясо і овочі, наприклад, приготовані в горщиках. Корисні брюссельська капуста, спаржа, томати, неочищений рис, зелений горошок. Вечеря повинна бути легкою і не занадто пізнім. В ідеалі фруктово-овочевий або молочний, дуже добре позначаються на травленні йогурти з додаванням злаків.

   Стрільцям просто необхідно вживати багато рідини, щоб виводити з організму всі шкідливі продукти життєдіяльності. Краще вибирати мінеральну воду, зелений чай або каркаде. Стрільці легко п'яніють, їм небажано пити в незнайомій компанії і краще мати під рукою хорошого друга, який доставить додому в разі чого. Із спиртних напоїв менше шкоди на організм Стрільців надають нефільтроване пиво, червоне і біле вино.

   Якщо Ви чекаєте Стрільця в гості, приготуйте м'ясо, запечене з грибами, Стрільці небайдужі до гливи та шампіньйонів. На десерт подайте класичний торт - Прага, Наполеон, П'яна вишня в шоколаді. І не забудьте про червоне напівсолодке вино.
КОЗЕРІГ (22.12 - 20.01.)

   Козероги часто звертають більше уваги на корисність продуктів, які вони їдять, ніж на їх смак. Для даного знаку зодіаку характерна раціональність у харчуванні, Козероги підраховують число споживаних калорій, готові переплачувати за якість, лише б є дійсно здорову, корисну, багату вітамінами і мінеральними речовинами їжу. Як правило, в Козерогів є перевірені місця, де вони купують ті чи інші продукти, для них немає нічого складного в тому, щоб поїхати за хорошим сиром на інший кінець міста, купити домашні яйця у знайомої бабусі, а за м'ясом відправитися до фермера в село .

   Козероги люблять їсти овочеві страви і часто готують їх своїм домашнім, за рахунок приправ (майоран, кріп, кервель, любисток, чабер) їжа виходить смачною і ароматною навіть без м'яса. Втім, м'ясо і рибу Козероги, звичайно ж, їдять. У помірних кількостях, в тушкованому або відвареному вигляді, адже вони знають, що вегетаріанство не приносить користь здоров'ю. У випічку Козерогам краще додавати мак, кмин, кунжут або родзинками. Якщо представник даного знаку зодіаку захоче схуднути, йому потрібно спробувати дотримуватися роздільного харчування.

   Готувати Козероги намагаються завжди самі, щоб бути впевненими в якості їжі. Вони дотримуються при цьому стерильність, завжди ретельно миють фрукти і овочі, при найменшій підозрі на несвіжість - без жалю викидають продукт. Тому в дешеві кафе Козерогів не заманиш, або вони зважаться замовити там тільки пляшечку води і шоколадку. У Козерогів добре виходить запікати в духовці птицю, рибу, м'ясо. Качка з яблуками або фарширований гречкою порося може стати їх фірмовим блюдом.

   Починати день Козерогам краще зі злаків, які служать постійним рівним джерелом енергії. На сніданок можна приготувати кашу на воді, мюслі, підійдуть вівсяні печива, хлібці, хліб з висівками. Обід для людей даного знаку зодіаку - справа свята, чудово, якщо вони мають змогу відпочити після денного прийому їжі, тоді всі корисні речовини прекрасно засвоюються їх організмом. На обід Козерогам бажано їсти супи на м'ясних бульйонах; салати з овочами зеленого кольору - крес-салат, цибуля-порей, китайська та білоголова капуста, огірки, болгарський перець, заправлені оливковою олією. Дуже корисні для серця і судин Козерогів маслини, їх потрібно з'їдати по три штучки натщесерце разом з кісточкою. У меню вечері обов'язково повинні входити молочні продукти, особливо сир. Для різноманітності можна приготувати з нього запіканку з фруктами або родзинками, сирники.

   Якщо у Козерогів виникають проблеми зі станом шкіри, нігтів і волосся, то викликані вони найчастіше нестачею кремнію. Щоб кремнію вистачало організму, потрібно пити кремнієву воду (воду, настояну на шматочках кремнію). Козерогам часто подобаються на смак газовані напої - Кола, Пепсі, Спрайт, Фанта. Але, знаючи про їх негативний вплив на організм, Козероги рідко дозволяють собі випити баночку газованої води. Козерогам варто спробувати елітний алкоголь - кальвадос, абсент, джин, ром. У невеликих кількостях вони не завдадуть великої шкоди. А ще Козерогам корисно час від часу пити теплі напої, глінтвейн і пунш чудово зігріють в холодний зимовий вечір.

ВОДОЛІЙ (21.01. - 19.02.)

   Водолії сприймають їжу як джерело енергії і не більше того. Серед них рідко зустрічаються справжні гурмани, хоча іноді вони, безумовно, здатні насолодитися гарною їжею. Водоліям важливо дотримуватися традицій їх національної кухні, менше експериментувати зі своїм шлунком, який у них досить чутливий. Особливе розташування Водолії відчувають до фруктів і десертів, а ось до м'ясних і овочевих страв досить байдужі.

   Якщо переконати Водолія в необхідності правильного харчування, навести вагомі аргументи, він буде уважно стежити за тим, що знаходиться у нього в тарілці. Проблема в тому, що для Водоліїв дуже небагато людей мають достатнім авторитетом щоб вплинути на їхні уподобання. Особливо привабливі для представників даного знаку страви з такими спеціями та пряними травами, як: шавлія, кінза, петрушка, ісопу, кардамон, м'ята. А солодкі страви з ароматом ванілі здатні звести їх з розуму. Якщо Водолій турбуватиметься проблемою зайвої ваги і вирішить її виправити, то йому можна їсти все, що хочеться, але порція повинна бути невеликою, потрібно намагатися з'їдати за раз не більше того, що поміщається в долоні.

   Готують Водолії виключно при гострій необхідності або якщо хочуть здивувати когось своїми талантами. У всіх інших випадку вони воліють перекласти ці обов'язки на когось іншого і зайнятися більш приємними речами. Виняток становлять лише Водолії, цілком і повністю присвятили себе кулінарному справі. У цьому випадку вони досягають висот в даному мистецтві, стаючи шеф-кухарями елітних ресторанів, перемагаючи у міжнародних конкурсах. Особливо добре вдається Водоліям приготування м'ясних і рибних страв, багато їх рецепти придумані самими Водоліями.

   Водоліям потрібно намагатися їсти свіжу їжу, варену, тушковану або приготовану на пару. Тоді вона зберігає найбільше вітамінів. Водоліям найчастіше не вистачає таких елементів, як фосфор і цинк. Нестача цинку веде до проблем з кістками і позначається на стані шкіри, необхідно вживати в їжу кедрові й волоські горіхи, житній хліб, коричневий рис, щоб заповнити його недолік. Фосфором багаті риба, спаржа, малина, імбир. У невеликих кількостях Водолії можуть дозволити собі будь-які продукти, єдине від чого варто відмовитися повністю - це копченості.

   Протягом дня Водолія
Класс!

Календар

Гороскоп
Loading...

Зробити безкоштовний сайт з uCoz